5 Kasım 2012 Pazartesi

Tacones lejanos...

 
İspanyolca ''yüksek topuklar'' anlamına gelir, aynı zamanda hayranı olduğum çatlak ve muhteşem yönetmen Pedro Almodóvar'ın 1991 senesinde çektiği enfes filmlerinden biridir, meraklısına tavsiye ederim, izlememiş olanlar varsa bulunup-buluşturulup izlenmelidir...

Kasım'ın 24'ünde, bir  eğitimi zirvesinde ''yönetici asistanlığı'' üzerine bir konuşma yapmak üzere kraliçe kent İstanbul'da olacağım. Ve işin mahiyeti+ortamı gereği, ne çare, gene ayağımda bu şekil bir  ''tacones lejanos'' ile! Allah aşkına, sevgili ve serseri ruhum mütemadiyen parmak arası şıpıdık terlikle dolaşırken, hakiki varlığım neden hep bu rahatsız şeylerin üzerinde? Meselâ;  Ipanema plajında, ayağımda aha da şöyle birşeyle  turistlere tropik meyve, dondurma ya da dandik mayo falan satan biri olmak varken, ben yanlış meslek mi seçmişim ne? :)

Ek ve de dip: Bütün bir yazı ayağımda onlarla geçirdiğim, Gülsün-Halûk ikilisinin geçen yılbaşında gittikleri Brezilya seyahatinden hediye getirdikleri leylâk rengi Ipanema terliklere müteşekkîrim. Üstelik, mevsim çoktan dönmüş olmasına rağmen, halen canım terliklerimle vedalaşabilmiş de değilim. Ve bana öyle geliyor ki; yoga çalışmalarında kullandığım tek parmaklı özel çoraplardan şöyle elli tane kadar daha alıp, kışı da tiryakisi olduğum bu parmak arası leylâklarımla böyle pıtı-pıtı yürüyen geyşalar gibi geçireceğim:) Sanki... Kuvvetle muhtemeldir yani:)

2 yorum:

Bir Bilen Batos dedi ki...

Alakasız olacak ama bunu yazabilecek başka yer bulamadığımdan burayı işgal edeceğim..
Sen sayısal lotoyu açıklamışsın, biz lotoyu 21122012 olarak biliyorduk papazı bulmak için.. Senin şifrende de benzer rakamlar var ama ben aradaki 3 rakamını çözemedim. Aklıma gelen 3ün açılımını da buraya yazamıyorum..:)))))))))))))))))

Handan Demiralp dedi ki...

:) Allah iyiliğini versin senin e mi deli? Aralık 21 için hazırlanıyorsundur umarım, bence ekip başı sen olursun, biz arkadan geliriz:)) İyi haftalar canım arkadaşım...