31 Ağustos 2012 Cuma

Aya bak,yıldıza bak...



Halloooo! Na? Wie geht es? 

Bu akşam ayın bir döngüsü daha tamamlanıyor. Yine hasat zamanı geldi. Büyüdük, topladık, biriktirdik... Döngünün sonuna geldik. Şimdi atma, arınma, paylaşma, küçülme zamanı. Yeni ayda yazmış olduğumuz dilekleri okuma, değerlendirme zamanı. Külahımızı önümüze koyup düşünme zamanı...
Bugünkü dolunayın şöyle bir özel durumu da var: Eğer aynı ay içinde iki kez dolunay gerçekleşirse (ki bu ay öyle oldu) ikinciye Blue Moon (mavi ay) deniyor. Bundan sonraki Mavi Ay 2015 yılında olacak. Özel olmasını anlayın yani! :)

Dolunay zamanları hayatımızda değişiklik yapmamız gereken alanları daha bir gözümüze sokar. Yolunda gitmeyen işlerin, ömrünü tamamlamış ilişkilerin farkına varır, sapı, çöpü ayırırız. Geçtiğimiz yeni ayda yazdığımız dilekleri de gözden geçirme zamanı geldi. Olan, olmayan, güncelliğini koruyan, korumayan?.. Oturup onları değerlendirelim.  İşleme koyduklarımız var mı?.. İstemişiz ama olması için herhangi bir adım atmış mıyız? Bunlara bakalım... Değerlendirmesini yapalım. Bu sonuçlar bizi bir sonraki yeni aya hazırlayacak. 

Dolunaylar aynı zamanda tansiyonun yükseldiği zamanlardır, tolere etme gücümüz düşer, fazla dolduğumuz için patlamak olasılığı vardır. Konsantrasyon eksikliği kazalara neden olabilir, sinirli ve gergin olabiliriz. İçimizde nedenini bilemediğimiz kıpırtılar, huzursuzluklar olabilir. Hatta bunları 2-3 gün öncesinden beri yaşıyor olabiliriz. Bunlar normal... 

Bu dolunayın Balık burcunda oluşacak olması nedeniyle derinlik fena! Balıklar derin sevgiyi, şefkati, merhameti temsil ederler. Aslında yaşamlarında baş etmeyi öğrenmeleri gereken kin, öfke gibi uç duygular da vardır. Ama balıklar köşeye sıkıştırılmadıkları sürece bu duygularını dışarıya aksettirmezler. Bugün yüzleşeceğimiz konular arasında olabilir bu. Sevgiyi ve huzuru seçmek mi? Mücadele ve kavgayı seçmek mi? 
Bu dolunayın bırakma konuları zayıflık, miskinlik... Eğer bu konulardan biri ya da ikisiyle kendinize dair derdiniz varsa dengelemek için niyet zamanı. 

Ne yaparsanız yapın; ister oturup düşünün, ister düşünmeyin, ister değerlendirin ister değerlendirmeyin ama bugünü büyük oranda kendinizle geçirin. Kalabalık içinde olsanız da içinizde kalın, dışarıya çok açılmayın. Dikkat boğulma tehlikesi! :)

Bu dolunayda bulduğumuz cevaplar, açacağımız yeni yollar için önümüzdeki yeni ayda güzel fırsatlarımız olacak. 

Bu not önemli: 
Yazdıklarım kural değil. Bunları bilmenin en güzel yanı olası durumlara karşı uyanık olabilme imkanı vermesi. Hazırlıklı olmak her şeydir. Hiç haberimiz yokken, çevremizdeki insanlar kurt kesildiğinde biz de dişlerimizi kolayca çıkarabiliriz ve gerginlik tırmanır durur. Halbuki bu durumun yıldızların dizilimiyle ya da Ay'ın içinde bulunduğu burçla ilgisi olduğunu bilmek bizi daha ''farkında'' ve soğukkanlı kılabilir. 
Bu yüzden bu bilgileri endişe ya da korkuya değil, avantaja çevirelim bitte bitte bitte:)

Dolunay zamanı bünye çok hareket çok meşguliyet kaldırmaz. Daha önce de söylediğim gibi bugün daha çok kendimizle olmak, kendi içimizde olmak, sakin zaman geçirmek, dua etmek, meditasyon yapmak (her neyle rahatlıyorsanız) ve düşünmek için bir alan yaratır. Ayrıca dolunay zamanı bünye çok yemek ve içmek de kaldırmaz. Mümkünse detox yapın, değilse ağır şeyler yemekten kaçının. 

Bitkilerinizi sakın bugün budamayın! Hatta tek bir yaprak bile koparmayın, küser gider.

Ay bu akşam üzeri 16:57'ye dek büyümeye devam edecek, her büyüyen ayda yapmamızın uygun olacağı gibi kendimize bakımın ''en iyi''  sonuç vereceği bu ay içindeki son gün! Bugün saç kestirmek, kendimize her konuda bakım yapmak gibi işleriniz varsa hemen harekete geçin. 

Ayrıca kıl tüy işleriniz varsa, ya da dibi gelmiş saçlarınızı boyatacaksanız bunlar için de dolunay sonrasını bekleyin. Daha yavaş uzarlar:))

Dolunay oluştuğu andan itibaren, ay küçülmeye başlar ve bizim için o ana kadar topladığımız enerjiyi idareli bir biçimde harcama ve kilo vermek için rejime başlama zamanı ve ağır işlere girişme günleri gelir. Evinizde, işyerinizde balkonunuzda girişmek için uygun zamanı beklediğiniz büyük işler varsa şu dolunayı geçirin ve öyle başlayın. Hatta Ay küçüldükçe daha da iyi sonuç alacağınızı bilin. 

Ha bir de bu gün ve gece, varsa kristallerinizi dolunayın ışığında ve enerjisinde temizlemeyi unutmayın!

Öpücükler, sevgiler, sarılmalar, her bişeyler!
Demet,.·´¯`·.¸ ><((((º>

Sevgili Demet'e gönülden teşekkürler, çok güzel ''ay yazıları'' yazıp paylaşıyor meraklılarıyla. Varlığına sağlık OLsun:) Ve hoşgeldin Eylül...

Hiç yorum yok: