17 Ekim 2012 Çarşamba

Kazık?..


Yağmur, yağmur, yağmur... Çamur yok, pislik yok, trafik yok, karmaşa-kaos yok ama güzel güzel yağan bir yağmur var, keyifli, hoş.
 

Akdeniz kültürünün vazgeçilmezi zeytin ve zeytinyağı, yemeklerden önce muhakkak masaya geliyor, ev yapımı kara ekmeklerle beraber. Gerisi? İyilik-sağlık tabii:)
 
 
 
Portekiz şarabı, gündelik bir içecek yani, herkesin mütemadiyen içtiği su gibi birşey buralarda. Kılıç şiş, ahtapotlu pilav, her nevî deniz mahsûlü, fecî ucuz ve akıllara zarar lezzette. Sırf bunun için bile buralara kadar gelmeye değer, bilhassa sokak arası esnaf lokantalarında yenirse daha da ucuz ve fevkînde leziz, şaşırdık kaldık vallahi? Ne kazıklar yeniyormuş meğer o balıklarla, kalamarlarla, ahtapotlarla beraber  benim üç tarafı denizlerle çevrili güzel memleketimde!..

2 yorum:

Lale Kuyucu Azak dedi ki...

Aynı şeyi ben de İspanya'nın ara sokaklarında lezzetten parmaklarımı yerken düşünmüştüm. Acaba bütün kazıkçılar ülkemizde mi toplandı??

Handan Demiralp dedi ki...

Bilmem ki Lâle'ciğim, balık desen aynı balık yani, bizim memlekette üzerine artık neler ekleniyorsa, iki-üç misli fiyata pazarlanıyor, hayır kuş mu konduruyorlar anlamıyorum ki?!! Belki de incili-boncuklu falandır bizimkiler, elbet vardır bir hikmeti:)))