26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ev hali...

Bizim evde gayet kendine özgüdür bu hal; hani öyle çatkapı gelen misafire lâf olsun diye söylenen ''ayyy, valla dağınıklığın, üstümün-başımın kusuruna bakmayın, ev hali işte, he he:)...'' vaziyeti bizim için hiç geçerli olmamıştır. Ne haldeysek o haldeyizdir, buna kimi bahaneler bulmaya çalışmak ve sanki ortada ters bir durum varmış gibi bunu evin üstüne atmak zaten çok gereksizdir. Gelenin başımızın üstünde yeri vardır, ''eh, artık bana müsaade, kalkayım, mâlûm, iş-güç...'' diyene de ''yav otur, nereye kalkıyorsun, daha karpuz keseceğidik'' falan denmez. Gelenin ''ayağına sağlık''tır, gidene de ''güle güle'', bizde kimseden müsaade alınması gerekmez:)


Yukarıdaki kare bugünkü ev halimizdendir meselâ; dumanı üstünde hafif kremalı, şekersiz kahve zaten ''kalkar-kalkmaz''ımız olduğundan daima başköşededir. Bizim Pedro'nun güzel filmi ''Volver/Dönüş'' gittiği bilmemkaçıncı evden gene kürkçü dükkânına dönmüş, bu defa kedili kurabiye kutusunun üzerine yerleşmiştir. Muhtemelen fazla kalmaz orada, her gelişinde olduğu gibi yeniden ve aynı lezzetle seyredildikten sonra bir başka eve, başka hayatlara İspanya kokusu dağıtmak üzere yolcu edilecektir. Penelope yengemizin bu geliş-gidişlerle hiçbir alâkası yoktur, o şimdi kesin muhteşem Javier Bardem eniştemizle bir yerlerde tatildedir:) Arkadaki çerçeveden ailemizin müzisyeni, derviş kılıklı Alan Parsons abimiz mavi mavi bakmaktadır, fotoğrafın üzerindeki yazı siyah mürekkebe bulanıp ortaya salınmış bir örümceğin eseriymiş gibi dağınık ve düzensizdir ama benim için çok özeldir. Geçen yaz Barcelona'da buluştuğumuz o harika öğle yemeğinde ''Hello Handan, to Tirmik İzi...'' ithafının altına çaktığı kendisi gibi ''iri'' imzası beni hep mutlulukla gülümsetir:)


Hep söylerim ya; şükretmek ''varlığın'', durmadan istemek ise ''yoksun'' olmanın gizli ifadesidir aslında, evren mesajları buna göre değerlendirir. Adam olan sahip olduklarının kıymetini zaten elindeyken bilir, kaybedildikten sonra anlaşılan değer artık değer değildir. Mutluluk denen o şey de elde fener, aranarak bulunmaz, bazen böyle sade ve basit ''ev halleri''nin içindedir. İyidir böyle, evet, herşey böyle iyidir...

2 yorum:

Pirate/Korsan dedi ki...

Hayatta iken değerini bilmek ve ona göre yaşayabilmek dost ne doğru ve ne gerçek... Az önce D&R'dan Tırmık izi kitabını sipariş verdim... Evimde huzurla okumak, biraz sizi biraz bizi düşleyip dalıp gitmek için. Sevgimle... Unutmadan adres linkini akleyelim buraya.

http://www.dr.com.tr/Product.aspx?pid=0000000286742

Handan Demiralp dedi ki...

Canım kardeşim; desteğin ve varlığın için teşekkür ederim. Bırak zaman benim bedenimdeki yaraları onardığı gibi senin de ruhunu sararak tedavî etsin... İyileşeceğiz, biliyorum. Sevgi ve özlemle...