9 Ocak 2012 Pazartesi

Mektup/ Tam metin...

Yazıldığı tarihi bilemem, bana postalandığı tarih 04.07.2009, İzmir-Konak'dan, APS ile postaya verilmiş. Postaya veren şahsın kimlik bilgisi, yani adı-soyadı uydurma, adres olarak belirttiği yer de tamamen sahte, böyle bir adres yok. Gerekli araştırma yapıldı bu konuda. Burada fotoğrafını gördüğünüz,  mektubun  ''ASLI GİBİDİR'' mühürlü ve resmî imzalı kopyası elbette, orijinali zarfı ile birlikte savcılıkta açılan dava dosyasında. Şimdi ben bu imzasız tehdit mektubunu buradan, aynen, olduğu gibi, hiçbir değişikliğe uğramamış ve virgülüne dahî dokunulmamış olarak yayınlıyorum. Yorum? Yooo, hiç gerekmiyor, değmez:) Sadece; açıp okuduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etmek üzere zarfa yerleştirirken gülümseyerek ''imlâ'' demiştim, ''yazık, bunu yazan şahsın okulda dilbilgisi dersi zayıftı muhtemelen, imlâ ve yazım başarısı olarak benden 5 üzerinden 3.5 alabilir ancak, o da sınıfta kalmasın diye kanâatle notu yükseltilmiş olarak...'', gerisi savcılığın ve ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nin işidir, o kadar:) Haa, bir de; ben bu mektubu alalı  iki seneden fazla zaman oldu tabii, devamını herkes gibi ben de merakla bekledim ama? Sene artık 2012, ne çare, o ''inan bana, çok az kaldı.......''nın  arkası hâlâ gelmedi:) Acaba mektubun savcılığa verildiği ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı öğrenildiğinde (arkadaş adımlarımı saydığına, peşimde olduğuna göre elbette bunu da bilecek, ne sandıydınız ey ahalî?) , imlâ notu olan o 3.5 bir nevî ruh haline dönüştüğünden olabilir mi? :)  Kimbilir, belki... Hukuka aksettirilmiş ve hakkında dava açılmış böyle ciddî  bir konu, kolaylık açısından bir blog yazarının sayfasına ''adsız'' ya da ''uyduruk isimlerle''  hakaret içeren birtakım  maksatlı yorumlar bırakıp, sonra da tabanları yağlamaya pek benzemiyor tabii.  Hem artık o, bu kıymetli mektubu yazanın sorunudur zaten, bize ne, değil mi? Ve popüler bir film repliği:
''Saklayacak birşeyin yoksa, korkacak birşeyin de yok demektir...''
Harry Potter and The Deathly Hallows/2010

Yeterli mi?.. E gayet tabii.
O halde; herkese gönlünce, mutlu, huzurlu haftalar OLsun bakalım şimdi:)

5 yorum:

Olay Yeri Mektup Yazıcısı Batos dedi ki...

Hay Allah.. Bende uzun uzadıya bir mektup beklemekteydim nicedir.. Sevgili kardeşim mektup dediğin bizim delikanlılık zamanımızda yazdığımız sayfalar dolusu, içinde şiirlerden, sinemadan, edebiyattan, gündelik hayattan, sevgiden,dostluktan ve -mektupların olmazsa olmazı- hasretten bahsedenlere denir..
Ne o öyle üç beş satır...
Çok hayal kırıklığına uğradım, çookkk..
Sen itibar etme böyle üç kuruşa domatese ki zaten etmemişsin; mektup istiyorsan söyle ben sana yazarım..

Handan Demiralp dedi ki...

:) Kıymeti kendinden menkûldür zaten itibara değecek olanın can arkadaşım, bizim hasetle-fesatla işimiz olmadı hiç çok şükür, olmaz da. Ne isek oyuz ve ortadayız, o kadar. Sana dostlarının olanca içtenliği ile yazdığı o 50 mektupla mı kıyas edecektin yani? :) Muteber olan bilir kendini, gerisi laf-ü güzafdır. Çok sevgimle...

Handan Demiralp dedi ki...

Türkçe - Türkçe sözlük (muteber kelimesi anlamı)

Muteber: Saygın, değer verilen, itibarı olan, hatırı sayılır.
Yürürlükte olan, geçerliği olan.
İnanılır, güvenilir, sözü geçer.
Anlamını yazayım da ben, anlayan anlasın, anlamayana davul-zurna misali:)

Adsız dedi ki...

MEK-TIP

E be guzu sarmaam, içli köftem, çiğböğreem... Gaçdı sana deyyom şu bızDOLABINI bide çamaşıllık DOLABINI çeviip çeviip duma diee.. He ben bılmeyyom çevirivimek çeviriveyyom sen ne bilcen … susuyom emme genede çeviriyon o dolabın yernii be guzumm gapak terste kalıvereyo… yaa bane bak gene hımmet dayının canını acıtmışın be yaa ayakcezi dolabın altına sıkışıvemişş,, pışpırıltınınde kuyrukceyzi sıkışıvermiş bagırıvemiş sıpacık hhhöööö bööööööö!! diyee anırı vemişş be yaa.. yanee o dolabı oreye taşıcen dıye çevicen dieee mutlu oliveriyon bırak o dolap oda eskıcıye vecez deyyom,, e bak daha sena acılı cobe yapmeycem hee…

Guzum demem o ki ,,Kaçıncı dolep bu çevire çevire pakeler kalkeveryo yapışkenınden kızancığım..

Eyı barı parkeye dıkkat et vallahı peşınden gelıvercem garı e bane bak benı hafefe almayesın beleyon şeşman garıyım benn e nenenım gızımm seninn,, heee... guzumm az galıvedi az.. ezık dometeslerı bahçeden toplayıvırıp ezip SALÇESINI yapcemm.. marongoz cemmiş dideye,, moronların gızı sümüklü meerale silam eyle..

dee giidi gaççim deee…
Adsızım ben mek-tıp'a gizem kattı(m)

Handan Demiralp dedi ki...

Allah iyiliğini vere senin e mi? :) Yüz güldürenlerin çok olsun, senin gibi ''adsız''a milyon dene adsız gurban olsun aybalam:) Geçen hafta görüşemedik emme, bu haftasonu görüşelim gari, çıkıvee, gelivee, güzel yüzünü gösterivee de gözümüz-goynümüz açılsın hele:) Kucaklıyoruz, hepiciğimiz:)