İsteğe göre alkollü ya da alkolsüz olarak hazırlanan caipirinha, bizdeki gibi kışların asla yaşanmadığı Brezilya'da haliyle bolca tüketilen bir içecek. Alkollü olanı ''cachaça'' denen ve şeker kamışından elde edilen sert bir rom türü ile hazırlanıyor. Bu sebepten; Türkiye'de size caipirinha sıfatı ile sunulan herhangi bir içkinin Brezilya'daki ile aynı tadı taşıması mümkün müdür, bilemiyorum. Tabii orijinal, hakiki cachaça ile hazırlanmışsa durum değişir. Bizde daha ziyade light-rom sınıfına giren Bacardi ile hazırlıyorlar sanıyorum...
Yalnızca barlarda değil, Rio de Janeiro'nun uzun plajlarında kurulan ufak barakalarda, gözünüzün önünde hazırlanarak servis ediliyor bu millî içecek. Bir nevî bizim limonata gibi yani. Bazen içine mandalina, ananas, mango, çilek, üzüm, kivi ya da başka tropik meyveler falan konduğu da oluyormuş ama aslolanı ''lime'' denen bu yeşil limonla hazırlananı... Ne dersiniz, ferahlatıcı bir görüntüsü var değil mi? Ben öyle çok karışık, rengârenk kokteyl türlerinden hoşlanan biri değilimdir, plajda, güneşin alnında da alkollü içecek tüketmeyi zaten tuhaf bulurum ama bunun alkolsüzünden birkaç bardak yuvarlayabilirmişim gibime geliyor sanki. O halde ne diyelim; elbette ''saúde'' efendim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder