23 Ocak 2012 Pazartesi

İnsanlığın donduğu yer, Bolu Hayvan Barınağı!..

4 yorum:

mavi ada dedi ki...

Çok üzücü bir konu bu. Ama yurt dışında da, özellikle medeni olarak bildiğimiz Avrupa ve Amerika'da sokakta hiç kedi köpek göremeyiz çünkü onlar (barınaktaki birkaç hayvancık hariç) uyutarak başka profesyonel yöntemlerle yok ediyorlar.

Handan Demiralp dedi ki...

Konu tamamen insanî tekâmül seviyesi ile alâkalı, ülkelerin görünür medeniyet tabloları bunu bir yere kadar yansıtır ve fikirleri de bir yere kadar yanıltır diye düşünmekteyim. Her türlü ayırımcılığın ve varlıkların yaşama haklarının çıkarlar doğrultusunda manipulasyonunun varolduğu neresi varsa orasının daha çok fırın ekmek yemesi gerek bana göre. Yok etme hakkı ancak varedene aittir, kimi bayat konfor ezberleri adına dinsel, cinsel, siyasal, türsel ayıklamaları gözeten her toplum, her ülke bunun acı neticelerini yaşayacaktır, yaşamıştır, yaşamaktadır. Bu konuda ne Amerika, ne de Avrupa benim örneğim değildir zaten, sadece varolan sorunu insancıl ve evrensel yollarla çözüme ulaştırmaya çalışan pratikleri destekler ve ''çağdaş'' sayarım, bu da benim ayırımcılığım oluversin artık... Sevgimle.

mavi ada dedi ki...

Handan Hanım, haklısınız, haklısınız, haklısınız... Sadece başka ülkelerde daha gaddarca yöntemler de olduğunu belirtmiştim, o kadar. Ayrıca, dayanabilirseniz, tavsiye ediyorum :
"meet the meat" www.youtube.com
Bu barbarlık her alanda, her yerde ve insan olarak artık neyiz, ben bilmiyorum.
Sevgiler !

Handan Demiralp dedi ki...

''Meet the meat'' seneler evvel vejetaryen beslenme tarzına geçiş yaptığım sıralarda izlediğim bir filmdi. İnsanoğlunun egemen sıfatına dayanarak mütemadiyen başka canlı türlerine uyguladığı zulme ilişkin daha pek çok benzer saymak mümkün. Seslendirmelerini ünlü aktör Joaquin Phoenix'in yaptığı Earthlings de çok iyi bir örnektir. Fragmanını izlemek bile yürek ister. Ben de bilemiyorum bu kollektif kötülüğün ucu nereye varacak? Ama insanlığı aydınlığa taşımayacağı kesin. Sevgi ve teşekkürlerimle...