12 Ağustos 2011 Cuma

Çift...

Ömür Gedik ile Ferhat Göçer İzmir TRT FM stüdyosundan canlı yayın yaptılar Perşembe gecesi, aslında kısa bir tatil için Çeşme'ye gelmişlerdi ama her zaman İstanbul'dan yaptıkları ''Güzel Şeyler'' programına ara vermek istemediler ve bu defa İzmir'den seslendiler TRT FM dinleyicilerine, iyi de ettiler. Sevgili Ömür Gedik benim için HAYTAP federasyonuna tam destek vererek çalışan değerli bir ''yol arkadaşı''dır, o da vejetaryendir, hayat arkadaşı sevgili Ferhat Göçer de bu çabalarında daima yanındadır, dolayısı ile o da ''yol arkadaşı'' olmaktadır. Başka özellikleri bir yana, ben bu çifti bilhassa bu nedenle severim:) 

Sevgili Ömür ile hayvan hakları adına çalışmaları ve gelişmeleri konuştuk, İzmir'in bu konudaki notunun neden pek de parlak olmadığı üzerinde yoğunlaştı konuşmamız. Evet, ne yazık ki İzmir pekçok konuda olduğu gibi, bu konuda da genel beklentileri karşılamaktan uzak, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları yetersiz, kendisine kimi gözlemlerimi ve kanâatlerimi naklettim. Bir de kendisi hakkında bazı hatun ve er kişilerin ettiği zevzek sözlere cevap vermeye tenezzül etmemesini rica ettim naçizane. Meselâ kendisine çemkiren ve vaktiyle ''Kondom'' diye gayet mânalı bir şarkıya imza atmış değerli bağyan (!) sanatçımıza Ömür'ün ''Portakal, Orda Kal!'' demeye bile zahmet etmemesini, zira herkesin mesaj kaygısının kendisini bağlayacağını söyledim:) Hayvanlar için şarkı yapmayı aşağılayanlar bırakalım prezervatif reklâmını diledikleri gibi yapsınlar efendim, değil mi yani? Ferhat Göçer'den de Twitter'da yayınladığı kedili bir fotoğrafını yakında yazıp yayınlayacağım ''Kediye Yakışan Adamlar'' başlıklı yazımda kullanma izni aldım. ''Elbette, çok memnun olurum'' dedi sağolsun:) 

Ben bu çiftin kaprissiz ve kendileri gibi olma hallerini seviyorum. Rahat ve doğallar, öyle ''şöhretli kişi olma'' enerjileri/kaprisleri yok ve bu yüzden onlarla çok rahat çalışılıyor. Ekipteki arkadaşlar da bu konuda hemfikir. Ayrıca; hemen her programlarında çevre ve hayvanlarla ilgili mesajlar vermeleri ve bu mesajları hayat biçimleri ile doğrulamaları da bana göre gayet yerindedir. (Yazıları, şarkıları, klipleri, evlenip evlenmeyecekleri, eski eşlerinin onlar hakkındaki fikirleri vs. falan benim konumun tamamen dışındadır.) Dolayısı ile bu çifte teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Teşekkür ederiz:)

''Vefası Eksik Yarim'' isimli Ferhat Göçer şarkısını ise tüm sevenleri ile birlikte, İzmir Bornova'dan sevgili Mina'ya armağan eder, ''sen beni bir çağır gönülden, hiç gelmez olur muyum?'' diyerek yazıyı burada bitiririz efendim:)

                               

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Gerçekten ikisini de çok seviyor ve de takdir ediyorum Handan Hnm. cım.
Samandıra'dan selamlar.
Mine Özgür

Handan Demiralp dedi ki...

Sevgili Mine Hanım; insanların ilişkileri ile değil de, dünyaya kattıkları şeylerle değerlendirildikleri zamanlar da gelecek elbette:) Teşekkür ediyor ve ben de Samadıra'ya, sizin o güzel dünyanıza selâmlar gönderiyorum...