9 Aralık 2010 Perşembe

Tebdil-i mekân...


Nereye gitsem yanımda götürüyorum çilelerimi

Valizimde taşıyorum keşkelerimi bilelerimi

Havalanmıyor, oyalanmıyor ruhum ne çare

Üstüne hasretle dolduruyorum filelerimi...



Neresinden başlasam, eskisi gibi kolay olmuyor

Kelimelere itimadım kalmadı işim çok zor

İri yarı, kötü kalpli, boyalı, geçgin kadınlar gibi

Dil, çöplerini naylon torbalarında saklıyor...



Tebdil-i mekanda ferahlık yokmuş aslında

Acının yüzölçümü yeryüzünden çokmuş aslında



Soranlara "eh işte idare ediyor" dersin

İyi niyetli değilseler üstü kapalı geçersin

Dilersen ara beni ya da yaz bana arada bir iki satır

Ya da yazma ne bileyim hani yani tutarsa tersin



Neresinden başlasam, eskisi gibi kolay olmuyor

Kelimelere itimadım kalmadı işim çok zor

İri yarı, kötü kalpli, boyalı, geçgin kadınlar gibi

Dil, çöplerini naylon torbalarında saklıyor



Tebdil-i mekanda ferahlık yokmuş aslında

Acının yüzölçümü yeryüzünden çokmuş aslında...


Bu şarkıyı Sezen Aksu yazmış, ''Bahane'' isimli albümünde de seslendirmiş. Fikirlerine ve yaşanmışlarına hürmetim var, evet ama ben ''tebdil-i mekân'' hususunda kendisi gibi düşünmüyorum. Zira ben bu ''tebdil-i mekân'' vaziyetini  seviyorum:) Zannederim bu da rahmetli babacığımdan bana geçmiş bir genetik kod, hani mümkün olsa eve dört tekerlek takıp sıkıldıkça oradan oraya götüreceğim. Ve benim bu ''tebdil-i mekân'' krizlerimi yönetme ustası olan iki kıymetlimin, İstanbul'dan sevgili ''gecea''nın ve Ankara'dan sevgili Baturhan Atabey'in kulakları çınlasın diyeceğim:)

Neyse efendim; kısa bir müddet ''kutu kutu pense'' oynamak, sonra ''yine, yeni, yeniden...'' diyerek ortaya çıkıvermektir niyetim.  2010'un son demleri bu gibi şeyler için zaman-ı müsaittir diye düşünüyorum, velhasıl yeni yılla birlikte pekçok şeyi yeniliyorum. Bu arada; yeni yıldan bir hafta evvel, ''olay yeri inceleme ekibi''mizden sevgili Gülsün&Halûk Demiralp ikilisi kişisel tarihlerindeki en enteresan seyahatlerden birini gerçekleştirmek üzere, bu defa Hindistan'ın güneyine, Kerala bölgesine gidiyorlar. Kendilerini orada da adım adım takip edip, fotoğraf ve izlenimlerini ''Uygunsuz Vaziyet''te yayınlamak üzere heyecanla bekliyor, şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum. En kısa zamanda yeniden buluşmak üzere, herkese namaste:)

6 yorum:

Profösör dedi ki...

Bekleriz efendim...

Handan Demiralp dedi ki...

Sağolunuz değerli Profösör, inşallah:) Selâm ile...

Adsız dedi ki...

hayırdır Handancığım, taşınma vaktin gelmiş bell ki, kurtlanmışsındır sen aynı evde 1 yıldan çok oturunca :))Yardıma ihtiyaç var mı, yollayayım Baturhan'ı? :)) Hadi kolay geldin, öperim..

handan dedi ki...

Bizden de size namaste:), Sevgili Handan Hanım,çabuk dönün kendinizi özletmeyin daha fazla..

Baturhan dedi ki...

Hayırlı olsun arkadaşım, yeni evinde sağlıkla keyifle otur. Bir sonra taşınacağın ev kendi mülkün olsun inşallah, ben bizzat gelir taşır ve yerleştiririm.. Sevgilerimle..

Handan Demiralp dedi ki...

''Hayırlı olsun'' dileklerinin tümü bunu söyleyen dostlar için de geçerli olsun:)Baturhan'cığım; dilerim günün birinde o da olur ve eminim o evi yerleştirmek hepimiz adına çok keyifli olur, ben seni zaten çok yordum bu konuda, bu defa kendi aramızda hallettik meseleyi, teşekkürler ve sevgilerle:)
Cheetos'cuğum, sana da cevabım Baturhan'a yazdığımın içinde zaten. Çok sevgimizle, öpücükler:)
Değerli adaşım; internet bağlantım henüz sağlanabildi ve evde açılan sandık sayısı ile geçerli oy sayısı şimdilik birbirine denk sayılmaz:)Lâkin hızla ilerliyoruz. Umarım en kısa zamanda. Sevgi ve selâmlarla...