18 Eylül 2010 Cumartesi

Bizim eve de gelsin:)

Yeni IKEA kataloğu geldi, dün sabah kapıyı açtığımda tokmağa asılı vaziyetteydi. Bu dönem ''her gün ev keyfi!'' sloganı ile yayınlanmış, ürünlerde belki pek bir değişiklik yok ama IKEA mağazalarından birine, gece vakti salınmış 100 kedinin görüntülerinden oluşan reklâm filmi bana göre en başarılı tasarım olmuş. Kediler tamamen serbest, nasıl istiyorlarsa öyle davranmalarına izin verilmiş. Raflarda dolaşmaları, masalardan atlamaları, koltuklara, yataklara kurulmaları görüntülenmiş. Ortalıkta hiç insan olmamasına rağmen, ''evdeki sadelik, huzur ve sıcaklık'' hissi gayet güzel verilmiş. Evimi tepeden tırnağa IKEA'dan döşemek ve donatmak istemem belki ama, bazı tasarımlarını çok sevdiğim bir gerçektir. Doğal reçellerini ve şurup özlerini de seviyorum, özel köftesini sevenlere de buradan selâm ediyorum:)

Değerli spiker arkadaşım Füsun Ünsal Londra seyahatinde, BBC Türkçe Yayınlar Servisi de dahil olmak üzere pekçok yeri gezip dolaştı ve fotoğraflarını paylaştı. Hayranı olduğumuz aktör Johnny Depp ile buluştuğunu da bu sayede gördük:) Dönerken fotoğrafta olduğu gibi, kendisini bir zahmet kolundan tutup  buraya getirmesini rica ediyoruz. Hâttâ; ünlü aktörün balmumu heykelinin bir müddet TRT FM yayın stüdyosunda, spiker koltuğunun yanındaki konuk koltuğunda oturmasında da genel motivasyon açısından büyük fayda vardır, herkesin ortak kanâati budur. Evet ya sevgili Füsun, yap şunu lûtfen, valla hepimiz adına iyi olur:)

 ''Bütün hareketlerimde, şimdiki anın farkında olma gerekliliğini kendime hatırlatacağım. Engellerin dikkatimi dağıtmasına izin vermeyeceğim. Şimdiki zamanı olduğu gibi kabul edeceğim ve geleceği, el üstünde tuttuğum niyetlerim ve arzularımla gerçekleştireceğim...''

Dr.Deepak Chopra (7 Kutsal Kural'dan ''Niyet ve Arzu'' kuralının bir maddesi)

14 yorum:

Lale Kuyucu Azak dedi ki...

Bu bir şaka olmalı Handan :) Biz şimdi 2 saat boyunca bunları konuşmadık mı? Pes diyorum amaa, pes etmiyorum ;) Ve evet, sizin evden sonra bizimkine de gelsin :)

IKEA Ümraniye mağazasının ambarında kediye tesadüf ederek bu reklamın tohumunu attığımızı düşünüyorum İlhan'la.

Bu ilginç tesadüfler beni çok eğlendiriyor :) Sevgilerimizle...

Handan Demiralp dedi ki...

Söylemek istediğim buydu:) Reklâm filmi Facebook sayfamda ve gerçekten harika. Kuantum sıçramaya hoşgeldiniz yeniden:)Ve arkası gelecektir, emin ol. Kucaklıyorum...

Baturhan dedi ki...

İkea kataloğu BİZİM EVE DE GELSİN..........

Handan Demiralp dedi ki...

IKEA mağazasını yakın zamanda ziyaret edip, her yeni sezonda olduğu gibi bu sezonun kataloğunu da alarak sizin eve ulaştıracağım efendim, merak buyurmayınız. Bu arada; evinize hoşgeldiniz. Ankara'da açılmasını beraberce beklediğimiz IKEA mağazasından hâlâ bir haber yok sanırım? Ankara'da da böyle bir durum var işte, birşeylerin ''ol''ması için çoook uzun müddet beklenmesi gerekiyor ama bazı şeyler de ''ol''uyor/muş nihayet, haberleri geldi. Hayırlısı olsun diyorum. Bizden çok selâm ve sevgi sizin eve:)

Lale Kuyucu Azak dedi ki...

Ben kataloğu değil de zat-ı muhteremi kastetmiştim bu arada :)

Handan Demiralp dedi ki...

Onu ben anladım zaten Lâle'ciğim, Baturhan tam bir IKEA'cı olduğundan vaziyeti kendi açısından değerlendirmiş:) Johnny'ciler ve IKEA'cılar meseleyi kendi perspektiflerinden görebilir tabii, sakıncası yok bizce, değil mi? Çok sevgiyle:)

Çiğdem Atabey dedi ki...

:))) ayol Baturhan n'apsın Johnny'yi, onu sabah bırak İKEA'ya, akşam alırsın... ilahi.. :))

Lale Kuyucu Azak dedi ki...

Ben de çok seviyorum IKEA'yı. Ama bizim eve o katalog nasıl olsa geleceğinden, ben tercihimi diğer yönde kullandım :) Bir perspektif çatışması yok yani benim açımdan :)

Baturhan dedi ki...

Tamam kardeşim yahu.. Herkes konuşuyoo, kataloğ yok ortada..

Lale Kuyucu Azak dedi ki...

Handan, kataloğu yola çıkar sen en iyisi :)

Baturhan dedi ki...

Lale hanım sizde kataloğ varsa yollayın, Handan'ı beklemeyin. Bende de bir tane fazla Johnny olacaktı bir yerlerde, fotoğraf çekimlerimde arka plan figürasyonda oynatırım diye aldıydım, duruyorsa takaslarız..:)

Handan Demiralp dedi ki...

Netice: Johnny Depp ilk uçağa atlayıp geliyor, hepimizi sıraya dizip bir güzel patakladıktan sonra geri dönüyor ve Karayip Korsanları filminin bilmemkaçıncı bölümünün çekimlerine kaldığı yerden devam ediyor. IKEA kataloğunu bu arbede sırasında kaybetmezsek eğer, derhal Baturhan'lara kargoluyoruz ve konu kapanıyor:) Siz sağ, biz selâmet, tamam mı arkadaşlar? Sevgilerle...

Baturhan dedi ki...

Bence sakıncası yok..Keh keh..

Baturhan dedi ki...

..İkea kataloğu DERHAL Baturhan'a yollanacak.. diye devam eden cümleden bir sonuç çıkmamıştır. Katalog yollanmamış, söz tutulmamıştır. Ve son çare olarak katalogun malum adresten alınması ve tarafıma getirilmesi için İzmir'e bir elçi yollanmasına karar verilmiştir. Elçi cuma sabahı itibarıyla uçakla adrese intikal edecek ve kısmetse katalogu çarşamba sabahı şahsıma elden teslim edecektir diye umut ediyorum..