22 Mart 2011 Salı

Göründüğünden daha fazla, kesinlikle...


Bu kitabın yazarı benim hayatıma unutulmaz bir hikâye ile girmişti. İstanbul'da yaşadığım yıllarda, TRT FM'deki yayınlarımdan birine gelen bir mesaj aracılığı ile tanışmıştım bu isimle. Çocukluk arkadaşım sevgili Baturhan Atabey için bir şarkı isteniyordu, aşk dolu, tutkulu, sıcacık bir mesajdı bu:) Ben başta şaka falan sanmıştım çünkü onu henüz tanımıyordum, istediği şarkıyı çaldık ama öte yandan ben sevgili Baturhan'a mesaj atıp vaziyeti anlatmış ve haberdar etmiştim. Daha sonra Ankara'da, benim kanser serüvenimin bir yerlerinde, bir hastane odasında karşılaştık ilk kez. Kader yollarımızı böyle birleştirmişti sevgili Çiğdem ile, o benim sevgili çocukluk arkadaşımın biricik sevgilisiydi, şimdi de hayat arkadaşı, sevgili eşi oldu:)

Canım Cheetos'un yazdığı bu hoş kitap birkaç gün önce kargoyla çıkıp geldi, içten ifadelerle yazıp imzaladığı ilk sayfaya gülümseyerek baktım. Bizi birbirimizin hayatına katan, tesadüf gibi görünse de aslında hiç de öyle olmayan kutsal sisteme bir defa daha şükran duydum. Bu kitap sadece bir kişisel gelişim kitabı değil, okurken adetâ fonda Çiğdem'in o yumuşak, güzel sesini duyar gibi olacağınız dopdolu bir yaşam öyküsü aynı zamanda. Alın, okuyun, eminim size de aynalık eden çok taraf bulacak, size tanıdık gelen pekçok şey üzerinde farklı bir bilinçle yeniden düşüneceksiniz. Çiğdem'ciğim; varlığına sağlık güzel arkadaşım, ben bu kitabın ilk düşsel tohumlarının atıldığı zamanlara şahitlik etmiş biri olarak şimdi seninle aynı heyecanı, sevinci ve övüncü yaşıyorum:) Bir başka güzel dostumun, sevgili Lâle Kuyucu Azak'ın geçen Pazar hoş sohbeti ve muhteşem enerjisi ile beraber evimize getirdiği mevsimin bu ilk papatyaları, senin ilk kitabın ve üzerindeki yakın gözlüklerim, tadından yenmeyecek bir kare oldu bu hakikaten. Değil mi ki o gözlükler benim içinde bulunduğum bu güzel yaşa, tecrübe ve farkındalıklara bir kutsama, özel bir övgüdür, değil mi ki dostlarımla zenginleşmiş böyle bir hayatım vardır ve değil mi ki mevsim artık ilkyazdır. Şükürler olsun Tanrım sana, sana ne kadar şükretsem azdır:) 

2 yorum:

Çiğdem Atabey dedi ki...

bloglar kapandı - açıldı derken yorumum kaynadı.. "be bu kitabın ilk düşsel tohumlarının atıldığı zamanlara şahitlik etmiş biri olarak şimdi seninle aynı heyecanı, sevinci ve övüncü yaşıyorum:)" demişsin ya birbirimizin hayatlarına tanıklık ediyoruz böyle işte.. hayatı paylaşmak bence bu-dur... Paylaştığın için teşekkürler, selamlar & sevgiler...

Handan Demiralp dedi ki...

İnandık, OL'durduk canım Cheetos:) Asıl ben teşekkür borçluyum, sevgimle, daima...