24 Mart 2013 Pazar

Hindistan karması...


Hindistan'da rikşaya binmeden olmaz, tuktuk da denen rikşaya binince de sallanmadan olmaz, işin kuralı bu, yol boyu şöyle iyi bir sallanıp kendine geleceksin!:)

Her caddede, her sokak arasında, her yol ortasında, her yerde onlar var;  inekler... En sakin yerleşim yerinden (Hindistan ölçeklerine göre tabii!) en kalabalık büyük şehirlere kadar böyle bu, ineksiz Hindistan Hindistan değildir, sokaklarda, kavşaklarda, geçitlerde, yollarda inek yoksa bilin ki orası Hindistan olamaz...

Udaipur'da, Pichola gölü kıyısındaki tarihî konak Bagore Ki Haveli'de her gece turistler için bir gösteri düzenleniyor. Yaklaşık bir saat  süren bu gösteride yörenin halk danslarını, müziklerini ve çok şenlikli kukla oyunlarını azıcık bir paraya izlemek mümkün. Yolunuz düşerse aklınızda olsun, mutlaka gidin, atlamayın...

Udaipur'un en başarılı genç aşçısı olarak internetteki gezgin forumlarında hızla yükselen Rupa, ''bu beyaz kadınların benim mutfağımda ne işi var yâhû?..'' der gibi bakmış:) Kendi köyünün özel yemeği de dahil, en az on yemeği bir saat içinde çorbasından tatlısına kadar pişirip taze taze soframıza getirdi, hepsi ayrı lezzetliydi, tekrar teşekkür etmek isterim buradan ona. Başarı yolu açık OLsun. Rupa'nın muhteşem yemeklerini (muhakkak önceden rezervasyon yaptırmak kaydı ile) Jheel Guest House'un teras katındaki göle nazır restoranda tadabilirsiniz, fiyat ortalaması da bizim paramızla herşey dahil kişi başı 20 lira civarıdır:)
 
Ve maymunlar... Hindistan'ın bir başka olağan figürü, onlarla da sıkça karşılaşacağınızı bilmelisiniz. İnsandan kaçmıyorlar ama öyle fazla yaklaşma yanlısı da değiller. Erkek olanlarının inanılmaz bir boyu ve endamı var, biraz ürkütücü geliyor insana bu yüzden. Dişiler daha ufacık-tefecik ve hemen hepsinin kucağı bebekli:) Şehirlerarası yollarda da maymun sürüleri tarafından sık sık yolunuz kesilebilir, şaşırmayın. Bu maymunlar bilhassa tarihî mekânlarda bol miktarda var, hiçkimse tarafından kovulduklarını ya da kimsenin onlardan korktuğunu falan da görmedik. Zaten tehlike yaratacak kadar yaklaşmıyorlar turist gruplarına ama, gene de çantayı, kamerayı, gözlüğü falan kollamakta fayda var tabii, belli mi olur, maymun bu:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben, Bulunmaz Hind Kumaşı olmayımı denedim ne??=)he hee! hindistana gitmişin beni bulmaya burdayımmm izmirdeeeyimmm... Annemmm... gelde öpeyim koklayayım seni,, pamuk helvam, kuzu sarmam,bidaa bırakmıcam seni bensiz=) söz.

Handan Demiralp dedi ki...

Eh hadi bakalım o zaman:) Öptüm seni...